Begagnade bildelar - Fakta och information om Begagnade bildelar

Mekonomen har mängder med bildelar som de skickar snabbt till dig

Importera begagnade eller nya bildelar

Importera Bildelar

Även i alla andra länder finns det väl utvecklade system för att omhänderta och demontera bilar. Stor del av bilen kan återvinnas och de begagnade bildelarna kan säljas på andra hands marknaden. Dock är det inte lika lukrativt att återvinna de begagnade bildelarna i t.ex. Tyskland efter som priset på nya reservdelar till bilarna är betydligt lägre i Tyskland.

De du kan göra som boende i Sverige är istället att köpa nya alternativa bildelar hos någon av de större tyska bildelsföretagen. Innan du köper en ny bildel eller reservdel från utlandet måste du dock vara helt säker på att det är rätt del till din bil eftersom returen av bildelen kan bli kostsamt. Du bör också jämföra priset på de nya bildelarna med vad de stora svenska bildelsföretagen tar betalt för samma bildel. Börja kolla då med de som har störst utbud och mest konkurrenskraftiga priser på begagnade bildelar.

Bildelar i Sverige
  • Skruvat har 200.000 helt nya bildelar för omgående leverans
  • Mekonomen har Ssveriges största sortiment av nya bildelar

Något du ska tänka på är att om du köper och importerar bildelarna i Sverige betalar du moms (20%) av priset till den svenska staten vilket gynnar dig indirekt men om du köper delen utomlands försämras Sverige ekonomi. Är det liten skillnad i pris på de nya bildelarna känns det ofta bättre att köpa reservdelarna i Sverige och det blir lättare att byta om det blir del.